16 Şubat 2017 Perşembe

BİLİM FUARI ORGANİZASYON ÖNERİLERİ

BİLİM FUARI ORGANİZASYON ÖNERİLERİ
Bilim fuarında yapılan projlerin yanında göze hoş görünecek asıl kısım organizasyon boyutudur. Gelen misafirlerin iyi ağarlanması okulun hem ismi için hemde okula yapılabilecek yardımlar için önemli ölçüde olumlu katkı sağlar. Bu yazımızda bilim fuarı sırasında neler yapabliriz sorusuna yanıt arayacağız.
Yapılabilecekleri sırasına göre aşağıda sıralayabliriz.

1-) Davetiye (Bilim Fuarı 4006 Davetiyesi )
Projenizin sunumuna katılımın fazla olması için velilere, esnaflara, kardeşokul çalışanlarına, İdari Amirlere, Belediye Başkanına, vb kişilere davetiye gönderilmesi şarttır. Akılda kalıcılığı arrtırmsı ve ciddiyet katması açısından gereklidir.
  Örnek Davtiye İçin tıklayınız
**Davetiyelerin veli için nisbeten biraz daha ekonomik kağıt şeçimi ile kullanılması verimli olabilir.


2-) Öğrenciler İçin Tişört ve Şapka ve Görevliler için Yaka kartları
Fuar sırasında daha düzenli birgörüntü için (sadece tübitak logolu) tişörtler bastırılıp öğrencilerin hem havaya girmesi hemde gelen misafirlerin oluşan atmosferden etkilenmesi sağlanabilir.
Yaka kartları hem projede aktif görev alan stand görevlisi öğrencilerin hemde sahada görevli öğretmenlerin kullanması ile başı boşluğun önüne geçilebilir.


3-) Açılış ve Kurdale Kesme
Bilim fuarının açılışı en önemli anlardan biridir. Koordinatör öğretmen, okul müdürü, ziyarete gelen Şube müdürü, belediye başkanı vb makmlar ile yapılan merasim bilim fuarının olmazsa olmazlarındandır. Açılış bölgesinin balonlarla süslenmesi de ayrı bir hava katmaktadır.


4-) Fon Müziği
Fuar alanına gelenlerin konuşmaları ile pazar yerini andıran gürültüyü biraz anlamlandırmak için kısık sesli bir fon müziği ziyaretçilerin memnuniyet seviyesini fark ettirmeden arttıracaktır. Fuarın sakin kısımlarında veya sonunda oynak bir müzikle kutlama yapmakta unutulmaz bir an yaşatabilir öğrencilere.

5-) Harita ve Yönergeler
Fuar alanında mutlaka bir yönlendirme olmalıdır. Bu yönlendirme farklı yollarla sağlanabilir. Bunlardan birisi alanı koridor şeklinde bir yerden girme ve devamında son dan çıkma şeklinde düzenlenmesiile yapılabilir. Diğer bir yönledirme için ise görevli öğrenciler kullanılabilir. Oturma alanına, kokteyl alanına vb alanlara misafirle öğrenciler yardımı ile yönlendirilebilir. Birbaşka yöntem ise yere veya duvarlara alımış yönlendrime kağıtları olabilir. Veya ilk girişte önceden bastırılmış fuar haritası da dağıtılabilir.

6-) Kokteyl ve İkram Alanı
Tübitak 4006 bilim fuarını gezmeye gelen misafirlerin projeleri gezdikten sonra ikram alanı ile karşılanması ve kuru pasta meyve suyu gibiikramda bulunulması önemlidir. Bu alnda koordinasyon iyi sağlanmalı. çünkü pastanın öğrenciler tarafından karın doyurma arcına dönüşmesi bütçe planlarını bozabilir :)

7-) Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçilerin özelliklede İdari makamlardan katılan kişilerin ve melektaşların düşüncelerinin kürsü üstüne konulan bir ziyaretçidefteri ile alınması o misafirleri onure etmekte tubitak 4006 bilim fuarında mutlu ayrılmalarını desteklemektedir. Bu defter başında da yine bir öğrenci görevlendirilmelidir.

8-) Misafirlere Hediyeler
 Tübitak 4006 bilim furınızı gezen ziyaretçilere tam da çıkmak üzere iken hazırlatmış olduğunuz hediyeleri vermeniz elde kalır bir anı görevigörecektir. Bu hediyeler o günün anısını barındıran logolu ve yazılı Kalem olabilir. Veya Magnet yada vb ürünler olabilir. Bu ürünlerin seçimin de o an yere atılma riski olan kitap ayracı v.b ürünler seçilmemesi önemlidir.


9-) Fotoğraf Çerçevesi Bilim fuarı hatırası
Bilim fuarında yine ziyaretçilerin ve öğrencilerin dikkatini çekecek bir fotoğraf çerçevesi, yada bir asronot maketine kafa deliğinden bakarak Bilim Fuarı Hatırası çektirmek bir farklılık oluşturabilir. Bunun için hazır ayaklı maketler alabiliryada kendiniz bastıra bilirsiniz.

10-) Projelerde Görev alan Öğretmenlere Hediyeler
Proje hazırlamada görev alan öğretmenleri diğer öğretmenlerden ayıracak bir maddi durum kazanç yoktur. Ancak proje aşamalarına katılan öğretmen ve yürütücü öğretmenlere Kendi isimlerinin yazdırıldığı ve Tübitak 4006 Bilim fuarı 2017 gibi bir yazıya da sahip hatıra kalemi dağıtıla bilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder