24 Aralık 2016 Cumartesi

BİLİM FUARI PROJE ÖRNEKLERİ MATEMATİK

BİLİM FUARI PROJE ÖRNEKLERİ MATEMATİK
Tübitak 4006 bilim fuarında yapılabilecek uygulama ve arştırma projeleri örnekleri,
Uygulama projeleri örnekleri
Araştırma projeleri örnekleri

Fikir:  -1) Resfebe İle MATEMATİK Kavram Öğretimi
Resfebenin mantıksal içerik ve zihinsel bağlantılar içeren bir yapıda olması, resfebe ile matematik,
kavramlarının öğretilmesine zemin hazırlayabilir.  Bu projede Matamatik ile ilgiliterim ve kavramların resfebe  ile fuar ortamında sunumu yapılabilir.. Ziyaretçilerin merak ve ilgisini çekecek, eğlenceli bir proje olacaktır.
Matematik Terim Ve Kavramları ile ilgili Reffebeler için Aşağıdaki bağlantıya göz atabilirsiniz.



yeni: 0-) Dairenin Alan Formülü Görsel Tasarımı
Dairenin alanı farklı farklı yollardan ispatlana bilir. Yapılan ispatlar küçük ihmalller ile ancak görselleştirilebilir. Bunlardan biride videomuzda olduğu gibi dairenin ortadan kesilip açılarak elde edilen dikdörtgenlerin alanın bulunması. burada ister üçgenin alan formülü ister videoda olduğu gibi dikdörtgene tamamlanarak
Daha Fazla Bilgi

1-) Ames Odası
Bilim Fuarlarının Olmazsa olmazıdır. Büyük ölçülerde yapılıp içine öğrenci girmesi sağlanırsa hem öğrencilerde hem de misafirlerde ciddi etki bırakmaktadır.
Daha fazla bilgi




2-) Mattabu
Matematik tabu zahmetsiz olmasının yanında özellikle protokolden birileri ile ziyaret sırasında kısaca oynandığında eğlendirici bir etkiye sahiptir. Kartlar süsleme ile  etkili görünüm kazanmaldır.
Daha Fazla Bilgi



3-) Sihirli Kartlar
İkili sistemin mantığı ile kurulan ve tutulan sayıyı bulmaya yarayan basit bir sistemdir. Daha çok öğrenciler tarafından bilinen bu numara yaşı ilerlemiş ziyaretçilerde etki bırakmaktadır.
4-) Şekillerdeki Göz Yanılmaları
Birbirinden uzunluk olarak farklı görünen şekillerin aslında birebir aynı olduğu ve Çift anlama sahip olan şekillerin ve ayrıca hareket eden şekillerin olduğu görsel bir stand açılabilir.


5-) Toplama Makinesi
 Bazı projelerin hedef kitlesi daha küçük öğrenciler olabilir. Ve yapılan projeler daha basit görünen ancak gözle görüldüğü için etkisi daha yüksekolabilir.
Daha Fazla Bilgi


6-) Praksinoskop (Çizgifilm Yapma Makinesi)
...



7-) Ames Penceresi
Ames penceresi de ames odasındaki tekgöz mantığına göre çalışır. Ancak yapı olarak çok farklıdır. Ames penceresinde yine beynimizin aldanmalarını sergileyen şaşırtıcı bir durum vadır.
Daha Fazla Bilgi

8-) Takip Eden Gözler (Ejderha Gözü İlizyonu)
Çok sık rastlamadığımız ender bir proje örneğidir. Yine perspektif konusuna ve beynin algılama bozukluklarına dayanan bir yapı ile izleyiciler ciddi anlamfda şaşıracaktır. Yapılışı çok basit olan bu bilim fuarı 4006 tübitak proje örneğinin ilgi uyandıran yapısı fazladır.
Daha Fazla Bilgi

9-) Eller İle Kolay Çarpma Modellemesi
Matematikte kullanılan 6 lar 7 ler 8 ler 9 lar ve 10 lar için (altılar yediler sekizler dokuzlar ve onlar) Videosu bulunmaktadır.
kolay çarpma yolu olan parmaklar ile çarpma yöntemi bir maket haline getirilerek görsel bir materyal hazırlanabilir. Yöntem genel olarak ç...
            Daha Fazla Bilgi
10-) Küçük Gösteren Sandalye
Yapılan bu çalışmada uzaktaki nesne küçük yakındaki nesne büyük görünür mantığı ile hazırlanmış,  küçük gösteren sandalye hilesi yada ilizyonu ele alınmışmır. Kısa gösteren bu sandalye aslında bakış açısı,perspektif , zihnin tamamlaması gibi bazı olguların bir araya gelmesi ile çalışmaktadır.
Chair ıllusion da denen...
Daha Fazla Bilgi
11-) Arşimet Vidası
Arşimetin geliştirdiği arşimet vidası veya arşimet burgusu olarak da adlandırılan mekanik alet su ve genelliklede yoğun içerikli sıvılar için kullanılabilen bir su pompasıdır. Tübitak bilim furı için yapımı kolaybir projedir.
Daha Fazla Bilgi


12-) Örüntü Rulosu
Matematik dersinde örüntü konusunu eğlenceli ve anlaşılır hale getrimek için yapılabilecek bir projedir. Kolay ve yapılabilir.
Daha Fazla Bilgi

13-) Mat-Müziko
Bu projede yapılan bir müzik aletinin android tuner yardımı ile gerçek noatlara endexleyerek  matematikseloranları belirlemeye yöneliktir
Daha Fazla Bilgi

14-) Hamilton'un İcosian Oyunu
Bu oyun Hamiltonun 1857 de icat ettiği bir oyundur. Oyun temelde şehirleri ziyaret ederken aynı yolu tekrar kullanmama problemi üzerinden çıkmıştır.
Daha Fazla Bilgi


...
BİLİM FUARI İLE İLGİLİ DİĞER YAYINLAR İÇİN TIKLAYINIZ.



DAHA FAZLA PROJE ÖRNEĞİ
BİLİM FUARI MATEMATİK ARAŞTIRMA PROJE ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.


13 yorum:

  1. çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk güzellllllllllllllllll desem yalan olur abi bu ne ya diğer siteler daha harikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  2. diger siteler güzel bu ne yaaa

    YanıtlaSil
  3. cok yardımcı oldu teşekkürler

    YanıtlaSil